Makó

Adományból lett a magyarcsanádi iskola karácsonyfája


Saját maga vásárolt fenyőfát, díszeket és tíz kiló szaloncukrot a magyarcsanádi általános iskola diákjai számára Szécsi Istvánné, a Dél-alföldi Roma Diplomások Egyesülete elnöke.

Az apátfalvi nyugalmazott óvónő az idén már a hetedik éve rendezte meg az általa vezetett Dél-alföldi Roma Diplomások Egyesülete Tehetséggondozó műhely nevű nyári táborát  Magyarcsanádon melyen magyar, cigány, román és szerb származású gyerekek is részt vettek.

A fenyőfa, melyet a gyerekek közösen díszítettek fel égőkkel és szaloncukorral (az utóbbi jó részét az iskola diákjai közt osztották szét) duplán is karácsonyi ajándék lesz, hiszen azt pénteken az idei utolsó tanítási napon az iskola egyik rászoruló diákja viheti haza – öt testvérének.

– Régóta ismerem a nyári táborainkba járó gyerekeket, tudom, hogy többségük olyan szegény családban él, ahol nem telik karácsonyfára. Mivel arra az iskolának és az egyesületünknek sincs pénze, arra gondoltam, akkor majd én lepem meg őket, s szerzek örömöt mindenkinek – mondta hírportálunknak Szécsi Istvánné.

Hozzátette, hogy a meglepetés tökéletes volt, az iskola apra-nagyja részt vett a karácsonyfa állításon, s minden gyerek elmajszolta a szaloncukrot, miközben karácsonyi dalokat hallgattak.

Képek a fenyőállításról:

MH