Makó

36 millióból újult meg a makói gyeptelep


Mint emlékezetes, a Makói Kommunális Nonprofit Kft. kezelésében álló gyeptelep modernizálására már 2010-ben is nyertek pénzt, akkor abból az épületet és a kerítést újították meg. A szerbiai Kikindával közösen elnyert mostani pályázat segítséggel pedig leaszfaltozták a telephez vezető utat, kerítést húztak a kennelek és az állati hulladék udvar közé, illetve szeméttárolót és raktárt is építettek.

Az elnyert összeg 85 százaléka az Európai Unió, míg 10 százalékos a magyar állam állta, csupán a fennmaradó 5 százalék volt az önerő.

A meglévő kennelek számatizenöttel gyarapodott, így összesen huszonháromban helyezhetik el a befogott kutyusokat. A pályázati támogatásból szállítójárművet, csörlőt, elektromos anyagmozgató eszközt, azaz egy békát is vásároltak.

A makói gyeptelepen egyébként 2 hétig tartják a városban befogott kóbor kutyákat, s ez alatt az idő alatt azokat csak eredeti gazdájuk viheti magával. Amelyik kutyusért 14 nap alatt senki sem jelentkezik, azokat elaltathatják. Az elveszett, illetve az örökbefogadható kutyák fényképe és adatlapja egyébként itt tekinthető meg.

 

MH