Makó

Kórházi dolgozók csapatépítő, egészségmegőrző vetélkedője


A makói és a vásárhelyi kórház, azaz a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó Intézmény közel kétszáz dolgozója versenyzett, s tanult közben az egészséges életmódról, tegnap este a vásárhelyi Fekete Sas rendezvényház báltermében.

A vásárhelyi kórház még 2012 nyarán nyújtotta be pályázatát a TÁMOP-6.1.2/11/1 „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok – lokális színterek” című kiírásra „Egészséges Gyógyítók az Erzsébet Kórház-Rendelőintézetben” címmel. Összesen 10 millió forintra pályáztak a dolgozók egészségének javítása érdekében. A programot egészségmegőrzés, stresszkezelés, mozgás, szív és érrendszeri megbetegedések megelőzése érdekében dolgozták ki.

Ennek keretében rendezték a tegnap esti játékot, melyen a makói és a vásárhelyi kórház dolgozói 21 csapatot alkotva vettek részt, s mérkőztek meg elméleti versenyeken, hogy a stresszt aztán a táncházban vezessék le. A tegnapi alkalmat több is követi, hiszen legközelebb tekeversenyt rendeznek, de lesz mártélyi sportvetélkedő és felfedezik majd a makói kalandparkot is.