Makó

Tüzes meglepetést okoztak a cserediákok a makói kiállításnyitón


Bojtor Boglárka – Makó

– Mindig messziről kezdem a beszédeimet, de hamar a végére érek – vallotta be Rója István, a JAG igazgatója a tárlatnyitója elején, majd hozzátette: – Emlékszem, amikor én voltam iskolás, s megkérdezték tőlünk, hogy ki járt már külföldön, a harminc gyerek közül csak négyen tettük fel a kezünket. Hárman azért, mert már voltak a szabadkai piacon. Ma viszont teljesen természetes a határok átlépése.

A kiállításnyitó pillanatai.

Mondandójában azt is kiemelte, hogy mekkora fejlődés tapasztalható napjainkban, majd egy újabb történettel folytatta: – A bébitablók készítésekor tanáraink is behozzák gyermekkori fényképeiket, ami mindenkinek fekete-fehér. Az első színes kép Charles Richard Marshallé volt, aki Angliából érkezett Magyarországra – mondta, s szavait épp az említett Richard Marsall tolmácsolta.

Az Imagine című könyvtári rajzkiállításon láthatók a török, olasz, görög, spanyol, cseh és lengyel partneriskolák diákjainak alkotásai is, akik a Comenius nemzetközi hét keretében érkeztek Makóra. A program jelszava a tolerancia, valamint egymás kultúrájának kölcsönös tisztelete.
A megnyitó végén a cserediákok süteménnyel kedveskedtek egyik születésnapos tanáruknak, aki váratlanul ért a figyelmesség.

A meglepetés.

És a tárlatnyitó további képei: