Hírek

Teddy maci is rendelt a Makói Általános Iskolában


A Bartók épületében az alsós évfolyamokon minden reggel tornával indult a nap. Egy héten keresztül naponta számtalan program hívta fel a figyelmet az egészséges életmód fontosságára: a tanulók elsajátíthatták a helyes fogápolás technikáját, újraélesztési bemutatón, arcdiagnosztikán, homeopátiás tanácsadáson, zöldség- és gyümölcskóstoláson vehettek részt, kipróbálhatták kreativitásukat gyümölcs- és zöldségszobrok készítésekor. A szülők, pedagógusok benevezhettek egy vérnyomás, vércukor, vagy testzsírmérésre.

A felnőtteket is bevonták a vizsgálatokba.

A Vöröskereszt kitelepült az épületbe és több mint 20 felnőtt jelentkezett az önkéntes véradásra. Izgalmas program volt az orvostanhallgatók által lebonyolított „Teddy maci rendel” program, ahol a gyerekek közelebb kerülhettek az orvosok munkájához.

Játékbabákat is elvittek a kicsik orvosi vizsgálatra.

Az Almási épületben egy teljes napon keresztül szólt minden egészségről, az egészséges életmódról. A diákok eljutottak hajápolási és kozmetikai tanácsadásra, talpvizsgálatra, testzsír- és vércukormérésre, homeopátiás arcvizsgálatra, előadásra a káros szenvedélyekről. A kisebbek totót töltöttek ki és aktív táblás feladatokat oldottak meg. Sor került egészséges ételek bemutatójára és kóstolójára is. A szülők és pedagógusok csontsűrűség vizsgálaton vehettek részt. Ebben az épületben is készültek gyümölcs- és zöldségszobrok, illetve magvakból, termésekből képek.
A mindkét épületben meghirdetett versenyeken jutalmat kaptak gyerekek.

Pillanatképek az iskolai rendezvényből:

 

Az iskola megköszöni

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola megköszöni a támogatóknak, hogy hozzájárultak a rendezvények sikeres lebonyolításához.
Köszönet a támogató szülőknek, a Park Vendéglő, a Vincze pékség és a Kiszombori cukrászüzem felajánlásaiért.
Munkájával Dr. Huszár Mónika, Gyenes Istvánné, Halmágyiné Gombos Anikó, Vass Sándorné, Gyuris Istvánné, Kapus Kriszta, Nagy Tünde, Fekete Tímea, Nagy Máté, Kurucsainé Eszenyi Mariann segített.
Köszönjük Nekik és a Makói Vöröskereszt munkatársainak lelkes, segítőkész munkáját!