Hírek

Letartóztatták a cigis verekedőt


A Szegedi Járási Ügyészség azért kezdeményezte H. Cs. előzetes letartóztatását, mert megalapozott gyanú áll fenn arra, hogy december hó 6-án 20 óra 10 perc körül a szegedi Kossuth Lajos sugárúton közlekedő 2-es jelzésű villamoson szóváltásba keveredett B. D. sértettel, aki  megkérte a H. Cs-t, hogy hagyja abba a dohányzást. Mivel nem tette, így B. D. elvette H. Cs. cigarettáját, és azt a földre dobva eltaposta.

H. Cs. ezért a sértettet térddel jobb combon megrúgta, majd amikor az a földre esett, rátérdelt és 15-20 alkalommal nagy erejű ütést mért öklével áldozata fejére. Ekkor a sértett segítségére sietett egy a villamoson utazó nő, akit a gyanúsított ellökött, de az újra a gyanúsítotthoz lépett, hogy elrángassa őt a sértettől. Ezt követően az említett hölgyhöz csatlakozott a gyanúsított barátja, aki szintén megpróbálta eltávolítani a verekedőt, azonban H. Cs. még legalább 3 alkalommal a földön fekvő sértett feje felé rúgott, mely rúgások elérték a sértett fejét.

H. Cs. és társa a következő megállónál leszálltak, majd mindketten több alkalommal belerúgtak a villamosszerelvény oldalába. A bántalmazás következtében az áldozat 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a gyanúsított cselekménye alkalmas volt ennél súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló sérülések okozására.

A verekedő férfi többszörösen büntetett előéletű, korábban több alkalommal is, részben hasonló jellegű köznyugalom elleni, illetve erőszakos jellegű bűncselekmények miatt állt bíróság előtt, melyből egy esetben garázdaság bűntette és kifosztás bűntette miatt egy év – végrehajtásában kettő év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélték. A büntetésével kapcsolatos próbaidő november hó 20-án azaz nem sokkal jelen cselekmény elkövetését megelőzően telt le. Emiatt a bíróság úgy ítélte meg, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, ezért előzetes letartóztatása mindenképpen indokolt.
A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be elsődlegesen szabadlábra helyezés érdekében, másodlagosan enyhébb kényszerintézkedés elrendelése végett, így a végzés nem jogerős.