Hírek

Szalagot kaptak a SZIGNUM végzősei


Szabó Anita – Makó

– Olyan érzés számomra, mintha csak most kezdődne az utolsó gimnáziumi év. A szalag feltűzésével tudatosult bennem, hogy végzős vagyok. Jó érzés viselni és az is, hogy mások is láthatják, az idén érettségizni fogunk. Mondjuk, még erre nem akarok gondolni, egyelőre februári szalagavató bált várom, ahol még gondtalanul együtt ünnepelhet az osztályunk – beszélt érzéseiről Miklai Zsolt 12. G osztályos tanuló.

A SZIGNUM gimnáziuma 20 éves történetében hagyomány a decemberi szalagtűzés, amelyen csak a pedagógusok, a végzősök és a búcsúztató 11. évfolyam vesz részt. A bensőséges ünnepségnek az idén minden részletre kiterjedő koreográfiája volt:
– A Pygmalion rövidített színpadi változatát adtuk elő a műsorunkban és ebben a főszereplő Eliza ibolyákat árul. Ennek a virágnak a színe jelent meg az asztalok díszítésénél és a terem dekorációján. Két hónapot dolgoztunk az osztállyal, hogy harmonizáljon egymással a tartalom és a külső megjelenés – mondta dr. Páliné Brunner Éva tanárnő, a szervező 11. G-sek osztályfőnöke.

Jelenet a Pygmalionból. Mindenkiben ott a lehetőség.

A tegnap feltűzött szalag a gimnazisták számára nem csak egy jelkép, de komoly mondanivalót is hordoz; az érettségire készülődés ténye mellett a fiatalok komoly döntés előtt állnak a jövőjükkel kapcsolatban. Erre utalt az ünnepi műsor záró gondolata is; a lehetőség mindenkiben ott van, hogy a benne rejlő tudást és értékeket kibontakoztassa, és szorgalommal, akarattal megvalósítsa az álmait.

A szalagtűzés pillanata.

Felszabadultan ünnepeltek a végzősök.

Ibolyaszín volt a dekoráció és az ajándék. Fotó: Majoros Márton