Makó

Nyugdíjasokat fosztogatott az álrendőr


A 43 éves férfi idén májusában és júniusában magát rendőrnek vagy polgárőrnek kiadva jutott be idős emberek lakásába, akik figyelmét elterelve ellopta megtakarított pénzüket. Az egyik kisteleki sértettnél más nevére kiállított polgárőr igazolványt használt. Azt állította, hogy a férfihoz az éjszaka folyamán többen be akartak törni, de a bűncselekményt a rendőrség megakadályozta. Neki pedig az a feladata, hogy felírja az otthon tartott bankjegyek sorszámát. Amikor előkerült a megtakarított pénz, a gyanúsított inni kért. Amíg a sértett a konyhába ment, F. Dezső – a pénzzel együtt – gyorsan távozott.

Vásárhelyen azzal a legendával szerezte meg a háziak bizalmát, hogy ismerősnek vagy valamely rokonuk ismerősének adta ki magát. A hiszékeny, jó indulatú idősek beengedték és pénzt is adtak neki.
F. Dezső Kistelek és Hódmezővásárhely mellett Sándorfalván és Gádoroson is hasonló bűncselekményeket követett el.

A Kisteleki Rendőrkapitányság nyomozói még idén június 17-én vették őrizetbe a kunszentmártoni gyanúsítottat, akinek az előzetes letartóztatását a bíróság lopás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt elrendelte. A kisteleki rendőrök a nyomozást a napokban befejezték és az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek megküldték.

MH-CSMRFK