Hírek

Rendbe teszik a ravatalozó útját Magyarcsanádon – ígéri a polgármester


Olvasóink jelezték, hogy áldatlan állapotokkal találkoznak mindazok, akit elhunyt szeretteit vagy ismerőseit a magyarcsanádi római katolikus temetőben helyezik örök nyugalomra. A 43-as főút túloldalán lévő ravatalozótól a forgalmas közútig ugyanis egy olyan úton lehet csak kijutni, mely végén csapadékos időben csak a sártengeren lehet átkelni. Mint mondták, kísértek már utolsó útjára olyan ismerőst, mely temetése végül azért maradt emlékezetes, mert özvegye felbukott az emlegetett rossz szakaszon, s részben sáros ruhában állta végig a gyászszertartást.
Állítólag olyan is történt, hogy az elhunytat szállító autó is majdnem elakadt a mintegy tizenöt méternyi nehéz, egyébként kikerülhetetlen részen.

A ravatalozó és a katolikus temető a 43-as főút két ellentétes oldalán található.

Megkérdeztük Guba István, magyarcsanádi polgármestert, hogy tud-e az áldatlan állapotokról, s gondolkozott-e azon, hogy tenni kellene ellene valamit.
– Gondolkoztam rajta és pont most jutott eszembe, hogy megcsináltatjuk a kérdéses részt még a héten. Mégpedig úgy, hogy a saras részt, illetve az az alatti töredezett aszfaltot felszedetjük, a helyére pedig felmart aszfalt és zúzott kő kerül – mondta a magyarcsanádi polgármester.

MH