Hírek

Gyula bibliát is lopott, meg sírokat is rongált


Még szeptember 16-án jelentették be a rendőrségre, hogy valaki nyolc síremléket rongált meg a mindszenti temetőben. A sírok többségéről a mécsestartót, a vázát, illetve az azokon elhelyezett kisebb szobrokat feszítette le és tulajdonította el az akkor még ismeretlen tettes.

A vásárhelyi rendőrkapitányság nyomozói megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével P. Gyula gyanúsítható. A férfit a járőrök tegnap a vásárhelyi Andrássy utcán elfogták majd a kapitányságon előállítottak.

Az egyik megrongált síremlék. Fotó: police.hu

A 21 éves férfit azzal is meggyanúsították a nyomozók, hogy az elmúlt hónapokban féltucat sértettnek ajánlott olcsón tűzifát megvételre, a pénzt átvette, de az árut nem adta át. Máskor a szomszéddal fizette ki az egyébként le sem szállított tüzelőt. A gyanú szerint idén június 25-én az áramszolgáltató munkatársának kiadva magát bejutott egy asszony házába, ahol a sértett figyelmét elterelve ellopta annak megtakarított pénzét, valamint a családi bibliát. Tankolt is az autójába, de a benzinkútról fizetés nélkül elhajtott, illetve egy nyitva felejtett kocsiból elemelte az ott hagyott értékeket.

A vásárhelyi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya csalás és lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette P. Gyulát és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

MH-CSMRFK