Makó

Vízműátszervezés: üzemmérnökség lesz Makón


Korom András – Szeged

Az Alföldvíz, mely az ország vízműinek átszervezése okán lesz szolgáltató Csongrád megye településeinek döntő többségében, a makói önkormányzatnak már az ősz elején jelezte, hogy megvásárolná vagy bérbe venné a Makó-Térsége Víziközmű Kft. székházát és eszközeit is. Csák Gyula vezérigazgató mai, a szegedi Novotel Hotelben tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: két hete találkoztak a makói vízműnél működő szakszervezetei vezetőkkel, akik nem számoltak be a dolgozók további alkalmazásával kapcsolatos aggodalmakról. Számára is új volt, hogy a legutóbbi makói testületi ülésen egy, a dolgozók bizonytalanságáról szóló levelet ismertettek.

A vezérigazgató elmondta: a leendő makói üzemmérnökség vezetői posztjaira időben kiírták a pályázatot, melyre 10-15-en jelentkeztek. A vízmű jelenlegi munkatársait – szakértelmük miatt és a vonatkozó szabályok okán is – tovább kívánják foglalkoztatni, ám a makói cég nyugdíjas dolgozóival már nem kívánnak szerződést kötni.

Az Alföldvíz szervezeti ábrája rajta az üzemmérnökségekkel.

Csák Gyula vezérigazgató a vízművek átszervezésével kapcsolatban a makói testületi ülésen felvetődött, a Vásárhelyt gyanúba hozó felszólalásokra reagálva annyit mondott, az ország vízműveinek átszervezéséről a parlament döntött – még 2011-ben.

A Szeverényi György műszaki igazgatóval és Mihály Tamás ügyfélszolgálati osztályvezetővel közösen tartott sajtótájékoztatón kiderült, hogy az egységes vízközmű-szolgáltatási rendszer felállítására a cég felkészült, már csak a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jóváhagyását várják. Arra törekszenek, hogy a fogyasztók az üzemeltető változásából semmit se érzékeljenek. A 180 önkormányzatot, köztük a makóit is, tömörítő Alföldvíz Zrt. pedig nem zárkózik el az önkormányzati alaptőke emeléstől sem.

A vezérigazgató hozzátette: a járási központokban működtetendő üzemmérnökségek és ügyfélszolgálatok mellett Csongrád megyében egyetlen, az adminisztráció egy részét ellátó, divízió is működik majd, mégpedig Hódmezővásárhelyen. Ennek az az oka, hogy ez a város fekszik a megye középpontjában.

A cég arra törekszik, hogy a valamennyi leendő ügyfele épp olyan könnyen érje el őket, ahogy eddig, ennek érdekében az ügyfélszolgálati iroda működtetése mellett fejleszti a telefonos és az internetes ügyintézés lehetőségét is.