Az állami iskolákat felügyelő Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megfosztotta az önállóságtól a pedagógusokat és aktatologatókká tette az intézményvezetőket – hangzott el Buzás Anna, a Demokratikus koalíció országgyűlési képviselő-jelöltje és Niedermüller Péter, a párt alelnöke által tartott makói Közéleti Kávéházban megjelent tíz érdeklődő előtt.

Az utóbbi hozzátette: ha a választások után lehetőségük lesz rá, biztosítják az iskolák világnézeti függetlenségét, visszaadják az önkormányzatoknak vagy a járásoknak az iskolákat, anyagi erőkkel is támogatják a közép- és felsőfokú oktatást.

A két DK-s politikus Vásárhelyen, érdeklődők híján, a két megjelent aktivistával tartott zárt körű beszélgetést.

 

Hírportálunk megkérdezte Buzás Annát, hogy okozott-e családi feszültséget, hogy a DK színeiben indul, miközben édesapja az MSZP városi elnöke. A szocialisták ugyanis ebben a választókörzetben saját jelöltet indítottak. Buzás Anna elmondta: megbeszélték odahaza döntését. Édesapja pedig felajánlotta lemondását a párt makói elnöki posztjáról, de azt a tagság nem fogadta el.

– Hogy aztán kire adja a voksát, rám, vagy az MSZP jelöltjére, azt majd a a szavazófülke magányában dönti el – mondta. Hozzátette: ha a DK és az MSZP végül közös jelöltet támogat ebben a makói, vásárhelyi választókörzetben, akkor nem ő dönti majd el, hogy ő lép-e vissza a szocialista jelölt javára vagy az az övére.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest