Megőrzi a takaréktári székháznak épült, majd évtizedekig kollégiumnak használ Csanád vezér téri épület eredeti homlokzati elemeit az ingatlant négycsillagos szállodává átépítő cég. A vásárhelyi Bodrogi Bau cégcsoporthoz tartozó SK Kft. nettó 70 millió forintért vásárolta meg a makói önkormányzattól az akkor már erősen leromlott állapotú ingatlant.
A cég a mintegy 700 millió forintos modernizálásra, átalakításra 400 millió forintos európai uniós támogatást nyert. Az 1927-ben épült ötszintes neogótikus épület úgy újul meg, hogy miközben belül modernizálják és 37 kétágyas szobás szállóvá alakítják, addig a homlokzatát eredeti állapotába állítják vissza.

Utoljára 1927-ben lehetett ilyen szép.

A munkálatok során nemcsak újjáépítettek néhány küldő falat, de a homlokzatot is az eredeti állapotnak megfelelően állították helyre.
A Hagymatikum főbejáratától egyébként alig 50 méterre, a bérpalotával szemközt álló leendő szálloda földszintjén étterem, kávézó, recepció, konferencia terem, wellness-fitnesz és különféle más helyiségek lesznek, míg az emeletein és a tetőtérben a szobák várják majd a vendégeket. A konyhát és a kiszolgáló helyiségeket pedig a pincében helyezik el.

A részletekre is ügyeltek a kivitelezők.

Makó legszebb, legmodernebb szállodája nem csak az önkormányzat és a fürdő által a városba csábított turistáknak nyújt majd kényelmes pihenési lehetőséget, de a vásárhelyi cég helyi munkahelyeket is teremt megnyitásával.
A makóiak közössége pedig a legszebb felújított makói történelmi épületében gyönyörködhet már most, nap, mint nap – a vásárhelyi cég jóvoltából.

MH

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest