Nyílt napon ismerkedhettek meg az érdeklődők a járásnál intézhető ügyek folyamatával, technikai hátterével a Csongrád Megyei Kormányhivatal Makói Járási Hivatala és a helyi szakigazgatási szervek: a munkaügyi kirendeltség, a földhivatal és az Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatal bemutatói és előadásai keretében ma, a Hivatalok Napja alkalmából. Délután Maroslelén és Pitvaroson is első kézből kapnak információt a helyi polgárok hivatalos ügyeik intézéséhez.

A földhivatalnál használt eszközök keltették fel leginkább az ügyes-bajos dolgukat intézők figyelmét.
– Én már ismerem ezt az eszközt, láttam, amikor használták – mondta Tóth Márta földmérőnek a földhivatalban a földeáki Ádók János, aki közelről nézhette meg a földmérés során használt GPS-t. A nyugdíjas földeáki egyébként a feleségét hozta be ügyet intézni a hivatalba.
A járási hivatalban az ügyfélkaput is lehetett használni, igaz aki ezen intézi az ügyeit, az leginkább az otthoni számítógépéről teszi.

A motivációs levél és az önéletrajz megírásában is segítettek.


A munkaügyi kirendeltségen délelőtt a hatósági osztály, a gyámhvatal, az okmányiroda, az állatorvosi hivatal, és a földhivatal online működéséről hangzottak el tájékoztatók.

MH

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest