Mint azt Weszely Tamás, a járási hivatal és a helyi védelmi bizottság (hvb) vezetőjétől és Balogh Róbert tűzoltó parancsnok, katasztrófavédelmi elnökhelyettestől megtudtuk: felkészültek télre de a veszélyhelyzetek, árvizek elhárítására is. Az hvb mai ülésen elfogadták a szervezet végleges szervezeti és működési szabályzatát de megtárgyalták a vezetéstámogató, a katasztrófavédelmi és a honvédelmi munkacsoport feladatait is.
A bizottság átnézte, felülvizsgálta a makói járás 12 településének vízkár-elhárítási terveit, de a települések belvízelvezető árkait is leellenőrizték az idén. Minden lehetséges tényezőt számba véve készültek fel az idei télre. Besorolták a régiót veszélyeztető elemeket (Maros, belvíz, határátkelők: Nagylak, Kiszombor).
Kiderült, összesen 660-an vesznek rész a polgári védelmi munkában, közülük 300-an Makón. Őket az önkéntes polgári védelmi szervezetek valamint a 25 fős járási mentőcsoport segíti, ez összesen további száz embert jelent. Befejeződött 10 település önkéntesei, illetve a mentőcsapat kiképzése, már csak a makóiaké zajlik.
 

MH

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest