Makó

Csuhé angyalkák és papír karácsonyfadíszek a múzeum adventi készülődésén


Bojtor Boglárka – Makó

Több szülő hagyta, hogy gyermeke egyedül bontakozzon ki, a kisebbekkel viszont anyukák, apukák is maradtak. A legfiatalabbak talán még óvodás éveik elején járnak, de voltak akik már az általános iskola közepén. Ettől függetlenül mindannyian megtalálták azt az elfoglaltságot, ami kézügyességüknek megfelel. Lehetett csuhéból gyönyörű karácsonyi angyalkát készíteni, papírból karácsonyfadíszt, vagy akár az adventi koszorúra gyertyát, „mártogatós” technikával.

Az ügyesebbek vesszőből koszorút fontak, amit különböző papírformákkal vagy örökzöld levelekkel díszítettek. Ez szépen mutat akár az ajtóra vagy az ablak elé akasztva is.

Egy, az elkészült alkotások közül.

– Nagyon várom a karácsonyt, a születésnapom is akkor van – árulta el Baróczi Bence. Hozzátette: ők éppen ezért 24-én ünnepelnek. Azt, hogy mit kér a Jézuskától még nem tudja, de valószínűleg köze lesz a lovakhoz. Bence imád lovagolni, az adventi délelőttre is lovaglásról érkezett. – A készülődéskor anyának sokat segítek a testvéremmel, és díszeket készítek- mesélte Bence.

Képeink az adventi készülődésről: