Bojtor Boglárka – Makó

Az Alakulat tavaly nyáron verődött össze, több makói fiatal közös ötletének megvalósítása céljából.                                      
– Próbáltunk olyan nevet találni, ami valamilyen szinten kötődik Makóhoz- mondta Túri Csaba, a szurkolások szervezője. – Ezért esett a választásunk a lángszóróra, hiszen azt még az I. világháború előtt a makói származású Szakáts Gábor találta fel. Ennek ellenére a városban semmi sem őrzi nevét, ezért mi így próbálunk emléket állítani neki – mesélte.

Az alakulat tagjai. Meccseken buzdítják a hazai játékosokat.

A lángszórósok kezdetben 5-6 fővel indultak a meccsekre, ma már ezt negyvenen teszik meg egy-egy alkalommal. A tagok között mára jó baráti kapcsolat alakult ki. Minden pénteken eljárnak focizni, ezzel szorosabbra fűzve a kapcsolatukat. A tavalyi Téli Kupán is indultak, ahogy teszik azt idén is. Érdekesség, hogy amíg játszanak, az Alakulat másik fele  szurkolással próbálja elősegíteni a győzelmüket.
– Pár hete, az október 23-i ünnepségen is részt vettünk – mondta Karsai Gábor. Ezzel megmutatták, hogy az Alakulatnak fontosak egyéb városi rendezvények is.

Egy másik csoportképük.

A szentesi és szegedi szurkolókkal is jó barátságot ápolnak, így mondhatni „megyei szintű” szurkolótáborok vannak kialakulóban.  – Ők is jönnek, mi is megyünk- tette hozzá Csaba.
Csak azokat a csapatokat támogatják, amelyekben helyi játékosok is vannak,  őket szinte minden helyszínre elkísérik. Voltak már Romániában és Budapesten is. A játékosokkal és a vezetőkkel jó a viszonyuk, ezt mutatja, hogy tavaly a szezonzáró vacsorán vendégként vettek részt.

Kézilabda mérkőzésen…

Sok közösen költött daluk van és folyamatosan újítják a repertoárjukat. Például:


„A Maros partján játszik a mi kedvenc csapatunk,
kimegyünk a meccsre és mi együtt szurkolunk.
Zeng a lángszóró, zeng a lángszóró,
Füstbe borul a szurkoló tábor.”

 

A fiúk annyit üzennek az érdeklődőknek, hogy aki kedvet kapott keresse őket bátran bármelyik meccsen, és csatlakozzon hozzájuk.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest