Makó

Összedobták a makóiak Evelynnek a VB költségét


Korom András – Makó

Evelyn a részvétel jogát azzal szerezte meg, hogy az idén megnyerte a hazai felnőtt kupa bajnokságot. Előtte 2 helyezést ért el a lengyelországi utánpótlás Európa Bajnokságon, de több számban is részt vett a legutóbbi világkupán, hogy onnét egy első, két második és két harmadik helyezéssel térjen haza. A versenyzőnek, aki három éves korától jár az edzőterembe, azonban ez lesz az első VB-je.

– Nagyon megörültem és jól esett amikor megtudtam, hogy az iskolatársaim sütipartyval és jótékonysági futással gyűjtenek, hogy részt vehessek a világbajnokságon. Külön örültem, hogy az Év Keri süteményét, egy joghurt tortát, rajta a nevemmel, osztálytársam Takács Gabi készítette – mondta Evelyn. Hozzátette, az adományok ahhoz kellettek, a repülőjegyre, a szállásköltségre és a nevezési díjra kellettek.

Fiatalok…

A kick-box versenyző világbajnoksági részvételének 400 ezer forintot költségéből 50 ezer forintot a Makói Budó Klub, 45 ezret a városi önkormányzat, míg további 50 ezer forintot a Keri Stenger Gizella Alapítványa állt. A fennmaradó tetemest részt a makóiak adták össze adományként, s a gyűjtésnek még nincs vége, hiszen az folytatódik holnap este Knézy Jenő, a SZIGNUM-ban kezdődő előadásán, s holnap délután adja át a 10 makói vállalkozó által felajánlott, összesen 200 ezer forint támogatást Kiss Attila állatorvos, országgyűlési képviselőjelölt a versenyzőnek.

… és idősek is támogatták Evelyn kiutazását.

A ma délután a Pulitzer kollégium mellett szökőkútnál fiatalok és idősek egyaránt dugtak papírpénzt a gyűjtőurnákba.
Sőt Kozák György a Keri, azaz a Návay Szakképző Iskola igazgatója is melegítőt húzott, hogy számos gyerekkel és felnőttel (akik inkább csak legyalogolták a távot) együtt megtegye a jótékonysági futás mintegy egy kilométerét.

Képeink a jótékonysági futásról: