Makó

Nagylakig ért az M43-as töltése


Aki mostanában autózott, motorozott, kerékpározott vagy buszozott a leendő autópálya közeli utakon, az nem csak a fél úttestet elfoglaló, a sztrádaépítéshez igyekvő teherautókkal találkozott, de Nagylak, Csanádpalota vagy épp Kövegy határában feltűnt neki, hogy milyen hatalmas töltést emeltek az út közelében vagy épp a távolban az M43-as Makótól Nagylakig tartó utolsó szakaszának építői.

Töltés a sztráda földeáki végénél.

Mint arról beszámoltunk, a kormány 10 milliárd forinttal gyorsította fel az építkezést. A határig tartó befejező szakasz alapkövét az idén április 10-én tette le Lázár János államtitkár, Mágori Józsefné, a térség országgyűlési képviselője, Dudik János, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója, valamint a kivitelező Duna Aszfalt Kft. ügyvezetői: Varga Antal és Tóth László. A sztráda, mely Makóra már befektetőket is hozott. a tervek szerint jövő szeptemberre készül el.

Földmunka Kövegy és Nagylak között.

A 23,1 kilométeres szakasz majd a román oldalon csatlakozik az ott most készülő, de a hírek szerint késésben lévő autópályához. Ha megszűnik a magyar-román határon az ellenőrzés (ahogy Ausztriánál és Szlovákiánál már megszűnt), akkor a forgalom a sztrádán akadálytalanul haladhat. Jelentősen tehermentesítve a most étintett Apátfalvát, Magyarcsanádot, Nagylakig és Kövegyet.

MH