Makó

Elborzasztó szeméthegyek a makói Maros-parton


A makói önkormányzat bevezette a kötelező szemétszállítást a makói Maros-parti üdülőterületen. Az üdülőtulajdonosok féláron helyezhetik ki a szemetüket a több helyszínre telepített zöld konténerekbe.
Az illegális szeméthalmok azonban nem csökkentek, sőt egyenesen növekedtek. Az ingánál már hegynyi a földre dobott, zsákos illegális hulladék, de még a kutyaiskola bejáratánál is zsákokba botlik az arra járó.
Pedig a város az utóbbi időben majd félmilliárd forint értékben fejlesztette a területet és az idén avatták fel a hazánkban egyedülálló lombkorona sétányt, és az ingát is.

Szeméthegy az inga közelében.

Megdúrtuk egy kicsit a széthasadt zsákokban lévő illegálisan lerakott szemetet, s azt találtuk, hogy abban kizárólag kommunális hulladék található. Igaz a sörös dobozok, az üdítős palacokok és a papírtányérok ipari felhasználási mennyiségben található itt. Az első üdülők táján, épp a természetvédelmi területet jelző táblánál pedig közönséges lomtalanítás nyomaira bukkantunk. Igaz a kidobott rossz ágy és egyéb holmi jól mutatja, hogy ezeket nem a város túlsó végéből hordják ide az önfeledt polgárok.
Azaz ezek az üdülőkből származnak.

Ez sem a természetvédelmi területre való.


MH