Makó

Csatornázás utáni úthelyreállítás Makón – az érintett utcák neveivel


Az Európai Unió által adott támogatás a projekt keretében a szélesebb utcák esetében eredetileg sávos helyreállításra adott lehetőséget. Ennek alapján csak ott kerülhetne új aszfaltréteg az útra, ahol azt az építéshez felbontották.

A projekt finanszírozása azonban úgy alakult – köszönhetően az eredményes pályázatnak –, hogy ott is teljes helyreállítás valósuljon meg, ahol eredetileg erre nem nyílott lehetőség. Elsőként Gerizdesen kezdődtek meg az említett munkálatok, itt idén csaknem 6100 méter útszakasz végleges, teljes pályás szőnyegezése történik meg.

Az idén – amennyiben az időjárás lehetővé teszi – a Balogh Ádám utcán, a Bárányos soron, a Dr. Tóth Aladár és a Harmat utcán, Hunfalvy soron, Jég, a Kelemen László, a Kertész, a Kökény, a Liget, a Lisztes, a Nádasdi, a Nyizsnyai, a Platán, a Szúnyog, a Tatár, a Tisza és Verebes utcán történik meg a helyreállítás.

Ráfér az utakra a helyreállítás. Itt az úttest majd fele megsemmisült a csatornázás miatt.

A belvárosban szintén még az idén megkezdődik a csatorna nyomvonalának aszfaltos helyreállítása, itt a teljes szőnyegezés jövő évben várható, mintegy 3,5 km hosszan. Ebben a városrészben a Batthyány, a Csokonai utcát, a Szent István teret, az Eötvös, a Czuczor, a Hédervári, a Kálvin, a Szép, a Thököly és Tulipán utcákat érinti az úttest helyreállítása.