Hírek

Tiltakoztak a lakók, ezért nem vágják át az utat Magyarcsanádon


Alaposan felháborította a magyarcsanádi Ady Endre utca lakóit a térségben folyó csatornázás azon módja, hogy a kivitelezők minden érintett utcában átvágásaikkal széttrancsírozzák a sokszor önerőből épített úttestet. Az elborzasztó makói példán felindulva aláírást gyűjtöttek és azt eljutatták a csatorna kivitelezőihez, illetve Ortutay Miklós projektmenedzserhez, kérve, hogy náluk csak fúrjanak át nyugodtan az úttest alatt, de egy centit se bontsanak.

A kivitelezők megkímélik az úttestet. Csak átfúrnak alatta.

A kérés úgy tánik meghallgatásra talált, legalábbis az Ady utcán a csatorna gerincvezetékét építő kivitelező munkatársunknak személyesen mondta, hogy ebben az utcában egyetlen egy helyen sem vágják át az úttest aszfaltburkolatát, helyette a leendő bekötések helyén átfúrnak alatta.  A gerincvezetéket sem az út közepén, hanem az aszfalt mellett fektetik véges-végig az egész, többszáz méteres, utcában.

Ortutay Miklós, a csatornázás projektmenedzsere nem tudott a lakók tiltakozásáról, se arról, hogy átvágások helyett az út alatt fúrnak át. Azt azonban elmondta, hogy csak ott lehet ez utóbbit megtenni, ahol azt a közművek lehetővé teszik. Nem lehet fúrni, ha fennáll annak a veszélye, hogy gáz- vagy vízvezeték sérülhet.


MH