Hírek

Rendhagyó kereszt áldás Földeákon


Azért rendhagyó a megáldás, mert nem templomban, hanem a földeáki iskola focipályáján, az öregfiúk focimeccse előtt este 6 órakor lesz. Az alsóboldogfalvi focikedvelő barátainkkal vagyunk testvér települési kapcsolatban, akiknek az idő vasfoga megette és a vihar kidöntötte a falu mellett lévő hegyen álló keresztjüket. Elhatároztuk – noha nem vallási buzgóságból, de szeretetből – csináltatunk nekik egy keresztet, és a november 15-i látogatásunkkor elvittük nekik, mert tudjuk, ők ezt sokra értékelik. Katona Pál plébános úr segített a kereszt elkészítésében és a felirat kiválasztásában is.

Katona Pál áldotta meg az ajándékba adott keresztet.

A keresztre ezt írtuk: „Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét, és kövessen engem” (Márk 8,34). Ezzel a jézusi mondással azt szeretnénk elmondani az embereknek – és gondoljuk erdélyi barátaink is – hogy a földi életben mindenkinek van munkája feladata, ezt mondjuk keresztnek. Ha mindenki örömmel vállalja feladata teljesítését, akkor boldog jövőt építünk az embereknek. Ennek a mondanivalónak a teljesítését az erdélyi barátaink nemcsak a boldog földi jövő miatt vállalják. Ők komolyan hisznek a halálon túli örök életben, azért állítottak keresztet. Bizonyára örülnek, ha látják, hogy a régi kereszt helyébe most újat viszünk nekik. Mi pedig örülünk, hogy örömet szerezhetünk barátainknak.

2014. Pünkösd ünnepén ők jönnek Földeákra, akkor velük fogunk focizni ezen a pályán, ahol most Katona Pál plébános úr megáldotta a keresztet.

Földeáki öregfiúk