Hírek

Füstben és sötétben kutattak rejtett tárgyak után a lelei önkéntesek


A hétvégén rendezték a Maroslelei Polgárőr és Tűzoltó Egyesület második félévi oktatását. A Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tantermében Balogh Róbert tűzoltó őrnagy, parancsnok az elméleti felkészítés során beszélt a téli időszakban végrehajtandó beavatkozások személyi, anyagi, technikai feltételeiről, sor került a munkavédelmi oktatásra, és a légzésvédelemmel kapcsolatos tudnivalók ismertetésére.

Az oktatás gyakorlati részére a Makovecz-téri, egykori “védett vezetési pont” pincehelyiségeiben  került sor. Korlátozott látási viszonyok között, sötétben és füstben való tájékozódás gyakorlása volt a feladat, a füsttel telített, labirintusszerű helyen, légzőkészülék használata mellett.

Párban, együtt mozogva kellett a feladatokat végrehajtani az önkénteseknek, a helyiség berendezését felidézni és a felderítés után az elrejtett tárgyakat megkeresni.  A gyakorlat elérte célját, a résztvevők testközelből megtapasztalhatták, hogy együtt maradva, egymást segítve sokkal hatékonyabban, biztonságosabban képesek nehéz feladatokat is  megoldani, akár kedvezőtlen  körülmények között is.

Fotó: Balogh Róbert