Hírek

Fergeteges hangulatú volt a hétvégi Erzsébet bál


 

Szabó Anita – Makó

Az önként vállalt feladatok és a közösen végzett munka fontosságára hívta fel a figyelmet nyitó beszédében Szűcs Péter, a SZIGNUM igazgatója. „Szent Erzsébet az egyik leghitelesebb példája az önzetlen szeretetnek és a másokra való odafigyelésnek. Mai társadalmunk is közösségi összefogást kíván tőlünk az egyes helyzetek megoldásához. Iskolánkban arra neveljük a gyerekeket, hogy legyenek érzékenyek a környezetükben élők problémáira és szívesen vegyenek részt karitatív kezdeményezésekben. Ezért működik nálunk Szeretetszolgálat és járunk betlehemezni idősekhez, betegekhez. Mi, tanárok próbálunk példát mutatni és egy-egy cél mögé odaállni.” – foglalta össze a bál alapgondolatát az intézmény első embere.

Szűcs Péter igazgató: “Nagyon fontos az önkéntesség és közösségi munka.

A makói kéttannyelvű egyházi iskola 2007-ben alapította jótékonysági rendezvényét, melynek sikeréért minden évben a dolgozók és a tanulók együtt dolgoznak. A pedagógusok az idén több mint száz szemet gyönyörködtető kézműves ajándéktárgyat készítettek és kreativitásukat közös éneklésben is megmutatták; a diákok táncos, hangszeres és prózai produkciókkal szórakoztatták a rekordszámú vendégsereget. Az esten az Erzsébet-legendák tiszteletére rózsákat osztottak és kenyereket szenteltek. Az ünnepi vacsora után pedig mindenki bemutathatta tánctudását a Csikota zenekar fergeteges zenei kínálatára és versenybe szállhatott a parkett ördöge címért, majd próbára tehette szerencséjét a tombolán is.

Pálfai Zoltán plébános rózsával szentelte meg a kenyeret.

 A szelvények, támogatójegyek és a kézműves tárgyak eladásából befolyt jelentős bevételt az intézmény alapítványának céljaira fordítja; eszközfejlesztésre és tehetséges diákjainak támogatására.

A pedagógusok által készített kézműves tárgyak.

Színvonalas műsort adtak az iskola diákjai.

Óriási volt az érdeklődés. (Fotó: Miklai Péter Pál)