A 37 szobás szálloda kialakítása az épület átalakításával már január óta folyik. A tulajdonos, a vásárhelyi Bodrogi Bau cégcsoporthoz tartozó SK Kft. a várostól nettó 70 millió forintért vásárolta meg a Hagymatikum közelében álló, leromlott állagú épületet. Ezt, részben uniós támogatésból700 millióért alakítják át hotellé.  A munkálatok jelenleg is zajlanak, s a tulajdonosok pályázatot hirdettek az új szálló elnevezésére.

Az összesen ötszintes, összesen 2141 négyzetméter alapterületű szálló tetőtere felett épülő majdani 100 négyzetméteres panorámateraszáról a Hagymatikum is látható lesz. A 22-23 négyzetméteres 37 szobákból álló, kétszintes szálloda megőrzi 1927-ben emelt eredeti banképületet a korhű hangulatát, ugyanis, art deco stílusban újítják fel. A szállóban a vendégek kényelmét szauna, fitneszterem, gőzkabin és relaxációs terem is szolgálja majd.
A szálloda nevére ötletpályázatot hirdettek, a javaslatokat november 21-ig ezen a facebookos oldalon várják.

Így néz majd ki Makó első négycsillagos szállodája.

Az eddig érkezett javaslatok között szerepel többek közt a Nikelszky hotel, a Villa Negra (Páger Antal filmje nyomán, a Hagymavirág szálló, az Allium (latinul: hagyma) Hotel, a Jeruzsálem Hotel (a mondás alapján), a Makói Hagymaszín Álom Hotel, a Hotel Maros, a Hotel HagyMakó, a Paradicsom Hotel, a Hagyj Ma Hotel, a Hotel Makótikum, a Gyöngy Hagyma Hotel, a Hotel Amarillisz, a Makó Gyöngye Hotel, a Makólakó, a Hagy-Makó-vecz Szálló, a Gold Onion/Arany hagyma Spa & Wellness Fit, a Hippolyt (mert “a hagymát is hagymával eszem”), a Hotel Porrum, Mansion Makó, a Viharsarok Hotel, a MAKOTEL, az Allium Hotel Rezident (Residente) Spa, a Hotel Pulitzer, Hotel Galamb, Hotel Mako Hungarikum, a Hotel Vöröskő (az épület színe után), Cipollini Wellnes and Spa Resort Makó és a Hotel Makóczi Spa & Wellness Fit név is.

MH

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest