Makó

Roland, Makó aranytorkú énekes diákja


 

Bojtor Boglárka – Makó

– Körülbelül tíz éve énekelek, először az énektanárok figyeltek fel rám Földeákon- mondta Roland, aki egyébként óföldeáki származású és négy éve él Makón.  – Tizenegy évesen már iskolai rendezvényeken énekeltem, és onnantól kezdve énekórán is külön foglalkoztak velem, sajnos magántanárhoz még nem volt szerencsém – tette hozzá a végzős fiú.

Elmondása szerint nagyon izgulós típus, szerinte a hangja is remeg ha nagyközönség előtt énekel, de ez pár percen belül elmúlik, hiszen az éneklés az, ami teljes mértékben motiválja. Két éve saját hangstúdiója van otthon, ahol sokszor kap építő kritikát. Szinte minden nap fejleszti magát, inkább a külföldi számokat szereti, egyik kedvence Michael Jackson You are not alone című dala.

Roland saját hangstúdiójában. Számos fellépésen állt már közönség elé.

Roland sosem járt zeneiskolába, így a dalokat is hallás után tanulja meg. Szerinte ez az ő plusz adottsága, hogy a fülével be tudja mérni milyen hangszinteket kell kiénekelni. Az interneten is sűrűn utána olvas dolgoknak, például így tanulta meg a magasabb hangok kiéneklését. Korábban már részt vett tehetségkutató műsor válogatóján, ahol sajnos nem jutott tovább.  Úgy gondolja jobb is így, hiszen még nem áll készen a hangja ekkora megmérettetésre.

Nem olyan régen az október 23-i műsoron is fellépett a Kossuth-szobornál. Legközelebb az iskolai karácsonyi műsoron és szalagavatóján énekel majd, amire a Voc-Art’ zenekar tagjai készítik fel.