Makó

42 alsós diák sikeres nyelvvizsgája a SZIGNUM-ban


– A vizsgáztatók nagyon jó véleménnyel voltak tanulóink tudásáról, megdicsértek bennünket, s azt mondták, hogy az iskolánk tisztában van azzal, mi a mérce. A gyerekek sokat tudtak és mi is elégedettek vagyunk velük. Alaposan készültünk, mindenképp fontos volt megtapasztalnunk ezt a valódi vizsgahelyzetet. Kolléganőmmel, Kúszné Timivel valóban objektív eredményt kaptunk most arról, hogy hol tartunk, és miben kell még esetleg javítanunk. Másrészről egy komoly gyakorlást is jelentett a mostani vizsga a következő lépést jelentő, jövő évi megmérettetésre – foglalta össze a próbanyelvvizsga tapasztalatait Fidelis nővér, a 3.b. osztályfőnöke és angol tanára.

Vizsga után.

A Cambridge Young Learners English Tests vizsgákat 7 és 12 év közötti gyermekek tehetnek, ennek első szintjét képezi a most lebonyolított Starters. A megmérettetés a felnőttekéhez hasonlóan három részből – íráskészség, hallott szöveg értése és beszédkészség felmérése- állt. A tesztek értékelése Budapesten történt és az eredmények alapján kiállított okleveleket ünnepélyes keretek között adja át a Szent István Egyházi Általános Iskola igazgatója a tanulóknak.

 A SZIGNUM hét éve kötelezte el magát az idegen nyelv tanítás mellett és három esztendeje vált az ország első, katolikus, magyar-angol két tanítási nyelvű általános iskolájává. Oktatási koncepciójának sikerét mutatja, hogy a mostani vizsgázók közül mindenki sikeresen teljesítette a szükséges szintet, sőt 7 tanuló 100%-os, 23-an 90% feletti teljesítményt nyújtott.

A fiúk is sikeresen teljesítettek.

A kis nyelvvizsgázók számára a Starters pozitív tapasztalatot jelentett és lendületet adott a felkészülésre a következő szint, a Movers teljesítéséhez, amelyre a jövő évben kerül sor.