A referensek a Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon egyhetes felkészítésen estek át, amely során megismerték a saját településüket érintő veszélyek mellett a vízkár-elhárítási tervek elemeit, valamint a területet érintő jogszabályokon túl a katasztrófavédelem felépítését is.

Mind négy település a II-es kategóriába tartozik a katasztrófavédelmi kockázati besorolás alapján, amelynek elvei is a tananyag részét képezték, de iparbiztonsági, mentésszervezési, tűzoltási és műszaki mentési ismereteket is szereztek a referensek az eltelt egy hét alatt, amelyet követően most mindezek mellett a polgári védelem területeit érintő kérdésekre is választ kellett adniuk.

A vizsgát mind a négy jelölt sikeresen teljesítette, amelyet követően sor került továbbképzésükre is. Ennek keretében a jogszabályok változásairól, a téli felkészülés feladatrendszeréről és a vis maior eljárásban adódó feladatokról kaptak a munkájuk során hasznosítható információkat Tátrai János tűzoltó alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelőtől, és Ménesi Zoltán tűzoltó századostól, a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelőjétől.

Balogh Róbert tűzoltó őrnagy, parancsnok

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest