Hírek

Oroszul köszöntek el áldozataiktól a rablók


A sértett házaspár hozzátartozója értesítette a Szegedi Rendőrkapitányságot arról, hogy szüleit ismeretlen tettesek családi házukban bántalmazták és kirabolták. A helyszínre érkező rendőröknek elmondták, hogy egy férfi és egy nő ment be a házba, megtámadták a házaspárt, majd pénzt követeltek tőlük. Az asszonyt bántalmazták, míg a férjét egy késsel két helyen meg is vágták. A támadók a házaspár mobiltelefonjait, némi készpénzt, ruhaneműt és kisebb értéktárgyakat vittek magukkal. Előtte azonban elvágták a telefonvezetéket és a családra zárták az ajtót, hogy ne tudjanak segítséget kérni. Miután a rablók elmenekültek, a sérült férfi cserélte ki a telefonkábelt. Mindkét sértett 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

Ezzel a késsel vágták meg a rablók egyik áldozatukat. Fotó:police.hu

Habár a támadók megtévesztésül oroszul köszöntek el, illetve folyamatosan szerb kapcsolatokra hivatkoztak, a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói a bejelentéstől számított 24 órán belül egy szegedi kocsmában elfogták a 43 éves P. Józsefet és 16 éves női társát. A rendőrök a Mars téri értékmegőrzőben a bűncselekményből származó tárgyakat is megtalálták és lefoglalták.

A széleskörű, minden részletre kiterjedő nyomozást a Szegedi Rendőrkapitányság a napokban befejezte és a két előzetes letartóztatásban lévő támadó ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt javasolt vádemelést az ügyészségnek.

MH-CSMRFK