Makó

A Hagymatikum Makóra csábítja a német és a szerbiai vendégeket is


Bár a Hagymatikum korábban kilépett a Magyar Fürdőszövetségből ám már ismét tagja a szakmai szervezetnek – derült ki a ma kora délután a fürdőben rendezett sajtóbeszélgetésből. Hegedűs Ernő, a Fürdőszövetség humánerőforrás bizottsági elnöke szerint nem véletlen rendezték itt bizottsági ülésüket.
Buzás Péter és Scheitzner Beáta arról számoltak be, hogy a közelmúltban felkeresték két német kisváros, a bajorországi birnbach és griesbach fürdőit is. Az ottani fürdővezetőkkel és a turisztikai szakemberekkel történt megbeszéléseken ismét bebizonyosodott, hogy a németek kedvelik a magyarországi gyógyfürdőket, a kezeléseket számukra finanszírozza a német társadalombiztosítás, a immár a makói fürdő is azon európai színvonalú helyszínek közé tartozik, melyeket ajánlanak is a németeknek.
Ma délelőtt Makóra látogatott dr. Danijela Stankovic-Baricak, a szerbiai Tartományi Egészségügyi, Szociálpolitikai és Demográfiai Titkárság segédtitkára, valamint Vörös Attila, a Vajdasági Egészségturizmus Klaszter Alap igazgatója, hogy a jövendő együttműködés érdekében tapasztalatokat szerezzenek a Hagymatikumról, .

MH