Hírek

Hétfőn vált digitális adásra a Makói Városi Tévé


A digitális adóberendezést, a digitális antennát hétfőn szerelik fel a szakemberek a makói víztoronyra, s ugyanezen a napon helyezik üzembe a stúdió, illetve az adó közti közvetítést lehetővé tevő új mikrohullámú átjátszó állomást, valamint a szükséges további berendezéseket is – tudtuk meg Rácz Csaba ügyvezető igazgatótól.

Még aznap tesztelik is az új berendezéseket, beállításokat kép- és hangminőséget. Az eddigi analóg adás aznap megszűnik.

A nézők, ha továbbra is követni akarják a Makói Városi Tévé adásait, az országos digitális adást vételét lehetővé tévő, MindigTv-s matricával ellátott dekóderjeiken ismételt csatornakeresést kell lefuttatniuk hétfőn kora délutántól. Ha nemrégiben vásárolt digitális vevővel rendelkező (lapos képernyős) tv-jük van (ezek gyári dobozán jól olvasható, hogy digitális földfelszíni adás vételére alkalmasak) akkor azon is újra meg kell keresniük ismét a helyi tévét. Aki pedig júliusban nem vásárolt set-top box-ot hagyományos tévékészülékéhez, hogy legalább a 7 ingyenesen fogható magyar nyelvű országos tévécsatornát foghassa, annak vennie kell egyet.

A kábeltévé előfizetőknek érdemes érdeklődniük ez ügyben szolgáltatójuk, a T-Home, ügyfélszolgáltatójánál a 1412-es telefonszámon. Bővebb információ a beállításokról is itt olvasható.

 

MH