Makó

A nemzeti egység hiányának okai – Mágoriné szerint


– Martonosi György országgyűlési képviselő idejében együtt emlékezett az akkori makói polgári oldal, azaz MDF, a Kisgazdapárt és a Fidesz is a szervita kápolnában. Ennek akkor szakadt vége, amikor Buzás Péter elhelyeztette Makóról Katona Pál atyát, s rátelepedett erre a helyszínre. Emiatt ide már egyre kevesebben mennek el a makóiak. A legutóbbi itt rendezett megemlékezésen már csak 22-en vettek részt, míg korábban mindig rengetegen voltunk – mondta Mágori Józsefné.

Makó országgyűlési képviselője hozzátette: az idén március 14-i, illetve 15-i megemlékezéseken halaszthatatlan külföldi útja miatt nem volt jelen, egyébként – mióta részt vesz a politikai életben – minden városi ünnepségen ott van. A 22-i Fidesz megemlékezésen az erősítéshez szükséges áramot nem a város biztosította, azt egy a helyszínre vitt aggregátor szolgáltatta. Az október 23-i városi ünnepségeken pedig azért nem volt jelen, mert délelőtt fél 9-től délután fél 3-ig a csanádpalotai ünnepségsorozaton volt, ahol ő mondta az ünnepi beszédet.

– Azért nem vállaltam, hogy Makón mondok ilyet, mert azt tapasztaltam, hogy Makó polgármestere méltatlanul viselkedik a szónokokkal, köszöntőt mond beszédük előtt, s ha az nem tetszik neki, akkor utána is a mikrofonhoz áll, s megsemmisíti a szónok mondandóját. Jól emlékszem, hogy ilyet tett annak idején néhai Novák István főépítésszel is. A makói testületi üléseken pedig azért nem veszek részt, mert amikor jelen voltam, a baloldal és a független jelöltként a testületbe bejutott Kiss Imréné képviselő csak a kormányt, Orbán Viktor miniszterelnököt és engem ócsárolnak. Erre nem adok nekik lehetőséget. Különben települési képviselőségem idején is megtapasztaltam, hogy nem lehet Buzás Péterrel együttműködni. Az általam is jónak tartott előterjesztéseket megszavaztam, sőt egy alkalommal a költségvetést is, melyben az az ígéret is szerepelt, hogy tízmilliós alapot hoz létre a város kezdő makói fiatal vállalkozók megsegítésére, végül ez utóbbira valahogy soha nem jutott pénz – sorolta Mágori Józsefné.

MH