Hírek

Máris két új gyógymasszőr kell a Hagymatikumba


Korom András – Makó

Alaposan leegyszerűsítette a Hagymatikum gyógyászati részlegének működését, hogy szeptember közepén – ahogy arról annak idején beszámoltunk – megnyílt a fürdőorvosi rendelő, hiszen ha a betegek rendelkezésére állnak a leletek, akkor nem kell elmenniük a rendelőintézetbe beutalóért.

A gyógyászati részleg forgalmát az is alaposan megnövelte, hogy a makóiak, illetve a makói járásban élők számára teljesen ingyen van a kezelés, köszönhetően annak, hogy a 85 százalékos OEP támogatást 15 százalékos támogatással egészíti ki a makói önkormányzat. Ráadásul a Makó környéki településekről érkezők útiköltségét is téríti a társadalombiztosítás, így csak az első buszjegyet kell megváltaniuk saját pénzből.

Mindezek eredményeként máris bővíteni kell a gyógyászaton dolgozók létszámát.

Iszappakolási bemutató a Hagymatikumban. Közelebb visznek a gyógyuláshoz.

– A szeptember 16-án megnyílt orvosi rendelőnkkel szerettük volna megerősíteni a fürdőgyógyászatot, s leegyszerűsíteni a vendégeink számára azt a tortúrát, mely eddig a kezelések felírását jelentette. Nem csak a kistérség felé nyitottunk, hiszen egyre fontosabbá vált, hogy az országban és a határon túl is megismerjék ezeket a szolgáltatásainkat – mondta Schneitzer Beáta igazgató. Hozzátette: a Hagymatikumot nemrégiben megkapta az országos gyógyfürdő címet is.

– Míg a Makón és a kistérségben élőknek a gyógyfürdői szolgáltatások teljesen térítésmentesek, azaz ország már területeiről érkezőknek is csak az önrészt kell megfizetniük. Azzal, hogy országos hatókörű gyógyfürdő lett a Hagymatikum, azt jelenti, hogy az ország bármely részén élők felírathatják a társadalombiztosítás által térített kezeléseket. A kezelések száma annyira megnövekedett, hogy két gyógymasszőr kell felvennünk a gyógyászati részlegre – mondta.

Schneitzer Beáta igazgató: Ezerrel több kezelést végeztek szeptemberben és októberben, mint tavaly ilyenkor.

A makói fürdő célja, hogy az év végéig százezer kezelést végezzenek a Hagymatikum gyógyászati részlegében. Szeptemberben és októberben annyira megnövekedett a forgalom, hogy havonta ezerrel több kezelést végeznek, mint tavaly. Hosszútávú tervek, hogy szárazföldi gyógytornászt is alkalmazzanak.