Makó

Makó térségéből két pályázat nyert pénzt a Tanyafejlesztési Programtól


Döntöttek a harmadik alkalommal meghirdetett Tanyafejlesztési Program idei pályázati kiírásának nyerteseiről. Az idén már a teljes Alföld területéről pályázható program négy támogatási célterület keretében indulhatott el. A döntés értelmében idén 529 tanyafejlesztési projekt nyert el vissza nem térítendő támogatást összesen közel 3,5 milliárd forint értékben.

Egy tanya romja Makó közelében. Pénzt gurít vidékre a kormány.

A tanyai gazdálkodás megújítását és a tanyai életmód hátrányainak csökkentését célul tűző program eddigi három éves működése során így már összesen 963 pályázat kapott támogatást, mintegy 5,8 milliárd forint összértékben.

A fejlesztések megvalósítására a mai naptól nyílik lehetőség, a fejlesztések befejezésének végső határideje 2014. április 30-a.
A makói járás települései közül a pitvarosi önkormányzat a tanyás térségek földútjainak rendbe tartásához szükséges gépek beszerzésére 6 millió 156 ezer 198 forintot, a makói Batik Árpád tanyagazdasága fejlesztésére 2 millió 203 ezer 657 forintot nyert. A pályázat nyerteseinek teljes  névsora itt olvasható.

MH