– Mint minden programunk, úgy ez is az emberekről szól. A szeméttelepek felszámolása nem látványos beruházás, de saját magunk és gyermekeink egészsége érdekében el kellett végeznünk ezt a munkát – mondta Szita Károly, Kaposvár polgármester, a társulás elnöke a projekt záró ünnepségén.

– 60 ezer köbméternyi hulladékot mozgattak meg és tüntettek el a szakemberek az elmúlt két év során.  A felhagyott lerakókat szigetelő takaróréteggel és humuszos fedőréteggel fedtük be, befüvesítettük, így nemcsak a tájsebet tüntettük el, de megóvjuk a felszín alatti vizeket is – mondta a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Társulás vezetője. Kovács Katalin hozzátette: 5 úgynevezett térségi és 23 kislerakót alakítottak át.

A mintegy 100 ezer embert érintő 2,1 milliárd forintos program 100 százalékos támogatással valósult meg, így az érintett 28 önkormányzatnak nem kellett anyagilag hozzájárulnia a munkákhoz.

A rekultivációs program során a társulás vezetői folyamatosan tájékoztatták az érintett lakosságot is a munkák állásáról, valamit nyílt napokat szerveztek a kaposvári hulladékudvarba és a kaposmérői lerakóba, iskolákban tartottak előadásokat, rajz- és fotópályázatot, online öko-totót valamint novellapályázatot hirdettek, rekultivációs fotókiállítást és környezetvédelmi játszóházat szerveztek.

KH

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest