A Szegedi Rendőrkapitányság lopás és rongálás bűntettének gyanúja miatt rendelt el nyomozást még január 25-én, miután akkor még ismeretlen tettes Szegeden 4 BMW-t tört fel. Három autóból elvitte a légzsákokat és a fényszórókat. Az utolsó kocsinál valószínűleg megzavarták, mert ott csak rongálási kár keletkezett.

A Szegedi Rendőrkapitányság Tarjánvárosi Rendőrőrsének nyomozói március 19-én Budapesten elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható B. Dánielt. A 27 éves férfit testvére először letagadta, de amikor a nyomozók bementek a lakásba, a fiatalember két BMW fényszóróval a kezében próbált meg elmenekülni.

Itt a fényszórókat vitte el.

A nyomozás során kiderült, hogy B. Dániel 2012. decembere és 2013. februárja között összesen 16 BMW-t rongált meg országszerte, valamennyi esetben a légzsákok és a fényszórók miatt. A megalapozott gyanú szerint Szeged mellett Pécsett, Nyíregyházán és Székesfehérváron követett el bűncselekményeket.

Itt az ablakot is betörte. Fotó: police.hu

A Szegedi Rendőrkapitányság az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított ellen folytatott nyomozást befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek megküldte.

MH-CSMRFK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest