A korábban már négyszer büntetett vádlott 2006-tól párkapcsolatban élt a makói G. Tibornéval, majd 2010-tól élettársi kapcsolatot létesítettek, és 2011 augusztusában a vádlott Makón összeköltözött az asszonnyal és annak három gyermekével a nő házában.

Az együttélés során a vádlott az 1997-ben, 2001-ben és 2004-ben született nevelt gyermekeit rendszeresen bántalmazta, őket többször megpofozta, kezeiket, lábaikat kézzel és üvegszálas bottal verte, a kiskorú gyerekeket rendszeresen szidalmazta, obszcén, szexuális tartalmú szavakkal illette. Ezekben az esetekben a gyerekek szem- és fültanúi voltak testvéreik bántalmazásának. A vádlott erőszakos cselekményei során a gyerekeket egymás előtt megszégyenítette, emberi méltóságukban megalázta. Emellett a vádlott rendszeresen bántalmazta és fenyegette élettársát, többek között azzal, hogy ha valakinek, illetve a hatóságoknak felfedi a vádlott összes erőszakos cselekményét, akkor bántalmazni fogja őt és gyermekeit. A vádlott bűnössége összességében 10 bűncselekmény elkövetésében állapítható meg.

A bántalmazások során előfordult, hogy az egyik gyermek kezeit hátrakötözte ugrálókötéllel, melynek másik végét a mennyezeten futó mestergerendához erősítette, így a gyereket ehhez a helyhez rögzítette, majd fél óráig magára hagyta. Máskor az egyik kislányt nem csupán felpofozta és egész testét üvegszálas bottal verte, hanem a talpát is úgy összeverte, hogy a kislány járni alig tudott. Azzal is megfenyegette, ha rossz jegyet kap az iskolában, szexuálisan fogja bántalmazni.

Máskor a nevelt kisfiát bokszolásra kényszerítette, és eközben olyan erősen ütötte a kisgyereket, hogy az sírt és jajgatott fájdalmában. Majd a gyerek kezeit hátul összekötözte, a gyereket egy ajtóhoz kifeszítette, hogy ne tudjon védekezni. Ezt követően tovább ütötte, hasba rugdosta a fiút, akit kórházba kellett vinni. Tekintettel a sértett életkorára, a támadott testrészekre, a bántalmazás módjára, a belső sérülések következtében akár életveszélyes állapot is kialakulhatott volna – állapította meg az orvosszakértő.

A család szenvedéseinek az vetett véget, hogy tavaly februárban G. Tiborné joghatályos magánindítványt terjesztett elő a sérelmére, illetve gyermekei sérelmére elkövetett bűncselekmények miatt a vádlottal szemben – áll a bíróság ítéletében.

MH-Szegedi Ítélőtábla

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest