Bojtor Boglárka – Makó

– A zumba eredetéről több történet kering a világban, a leghitelesebb mégis az, hogy Dél-Amerikából származik. Beto Perez, latin tánc oktató nevéhez fűződik – mondta Péter, aki korábban versenytáncolt, ma már a társastáncot is oktatja a zumba mellett. – Magyarországon két-három éve terjedt el, népszerűsége annak köszönhető, hogy akárki bármilyen előképzettség nélkül pár óra után megtanulhatja. Azt szokták mondani, hogy bárki becsöppenhet az utcáról egy zumba órára, ha kedve tartja.

A zumba megalkotásának célja, hogy minden tizedik ember mozogjon a világon. Ez a mozgásforma nagyon könnyűnek mondható, alapvetően latin táncelemekre épül, de az aerobik és a néptánc elemei is fellelhetők benne. Fogyókúrázóknak és mozogni vágyóknak is kitűnő választás. Rengeteg formája kialakult a pár év alatt. A zumba gold időseknek való, a zumba tonik pedig a kisebbeknek. Medencés formája az aqua zumba, egyik változatában pedig széket is csempésznek a gyakorlatokba.

Zumbaóra. Könnyű és felpezsditő.

– Egy-egy edzés mindenkit euforikus érzéssel tölt el, az egész olyan, mintha buliznánk- mondta Péter. – Legtöbben azért járnak ide, hogy kiszabaduljanak a szürke hétköznapokból. A sportágválasztó óta indultak a foglalkozások, és nagy örömünkre körülbelül húszan már rendszeresen jönnek – tette hozzá.

A zumba valószínűleg hamarosan meg is valósítja célját, azaz megmozgat minden tizedik embert. Az órákhoz használt zenék pedig mindenkit felpörgetnek. Sokan nem is tudják, hogy a híres Pitbull zenéi hamarabb voltak zumba zenék, mint slágerek. A rendszeres mozgás mindenkinek ajánlott, aki szeretné kipróbálni az Irisz Táncegyesülettel közösen szervezett zumbát vagy akár a pilatest, előbbit pénteken nyolctól, utóbbit pedig kedden hattól megteheti a volt úttörőházban Csanádi Anita Máriával.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest