A 35 esztendős Thomas Robert B.-t hivatalos személy ellen elkövetett emberölés, intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére, felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja az ügyészség.

A per harmadik tárgyalási napján a tanúként meghallgatott Móra Ferenc elmondta, a vádlott a testét érő több lövés ellenére is folyamatosan késekkel támadt az őt megbilincselni próbáló rendőrre.

Az autós, aki röviddel a gázolást követően érkezett a helyszínre, közölte, az osztrák férfi az elgázolt rendőr fegyverét próbálta megszerezni, majd egy pillangókéssel igyekezett megszúrni az áldozat járőrtársát, de az ő kezét vágta meg. A járőr ezt követően elővette fegyverét, amelyet a vádlott a csövénél fogva igyekezett kicsavarni a rendőr kezéből, ezt a tanú kirúgta a kezükből. Végül hárman tudták fához bilincselni a vádlottat.

Móra Ferenc arról is beszélt, az osztrák férfi egyik társa a dulakodás alatt kivett valamit a Hummerből, és gyorsan elhajtott a helyszínről.
A bíróság az eset egy szemtanúját is meghallgatta, a férfinak úgy tűnt, a vádlott meg sem érezte a testét érő 9 milliméteres lövedékeket, ezért először azt hitte, a rendőr a földbe lőtt.

Egy az apátfalvi kamionparkolóban biztonsági őrként dolgozó tanú pedig arról számolt be, látta, amikor a vádlott terepjárójával még a gázolás előtt megkísérelte leszorítani az útról az őt igazoltatni próbáló motoros járőrt.

A bíróság megidézte a vádlott – egy romániai hummeres túráról hazatérő – útitársait is, akik azonban nem jelentek meg a szegedi tárgyaláson. Beadványukban azt közölték, a hatóságok korábbi eljárása miatt nem kívánnak Magyarországra utazni. Joó Attila tanácsvezető bíró ezért felolvasta korábban tett vallomásaikat, illetve közjegyző előtt Németországban tett nyilatkozataikat. A külföldi tanúk indokolatlannak, eltúlzottnak és fenyegetőnek tartották a rendőri intézkedéseket.
A per csütörtökön a sértettet és a vádlottat ellátó orvosok és mentősök meghallgatásával folytatódik.


MH-MTI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest