A 22 éves, ötödéves joghallgató elmondta: a parlament második legnagyobb ellenzéki ereje a DK tagja annak párttá alakulása óta. Buzás Anna szerint az új választókerület egyik legfontosabb megoldandó feladata a makói kórház ügye, mely miatt a DK makói szervezete hónapok óta gyűjti az aláírásokat.

– Logikátlan lépésnek tartjuk, hogy a makói gyerekosztályt megszüntették, áthelyezték Vásárhelyre, hiszen Makó kistérségében számos olyan település van, ahonnan a betegek nagyon nehezen tudnak csak tömegközlekedési eszközökkel eljutni Vásárhelyre. Ez ellen fogunk tiltakozni és további aláírásokat is gyűjteni – jelentette ki. A DK jelöltje az oktatás ügyét is központi kérdésnek tekinti. Szerinte változtatni kell azon a jelenlegi gyakorlaton, miszerint a gyerekek délután 4-ig az iskolában vannak, sőt az intézményvezetők úgy érzik, a gyerekekkel a hétvégeken is rendelkeznek, így ugyanis csökken a szülők nevelési lehetősége.

Buzás Anna hozzátette, saját választási programot dolgoznak ki, ennek érdekében Makón és Vásárhelyen is Közéleti Kávéházat indítanak,  de felkeresik a választókerületbe tartozó 19 település polgárait is, hogy megtudják, azok mit tartanak fontosnak.
Almási István, Vásárhely polgármesterének a hét végén a makói postaládákba került szórólapjáról elmondta: nem gondolja, hogy a szórólap előállítására a közpénznek kis része ment el, ráadásul –  szerinte – az az önéletrajzon kívül semmilyen konkrétumot nem tartalmaz.

– Úgy gondolom, hogy sem a makói MSZP, sem a DK nem tett olyan lépést, amivel megsértettük volna a vásárhelyi embereket – tette hozzá Buzás Anna azzal, Vásárhelyen is kampányolni fognak, hogy meggyőzzék a vásárhelyieket a változás szükségességéről.

MH

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest