Erre az oldalra felkerül minden olyan kedvezményezett, aki harmadik kiküldést követően sem vette át a nyilatkozatot, később pedig azokat is lajstromba veszik ugyanitt, akik elmulasztották a nyilatkozat kitöltését és visszaküldését – ismerteti honlapján megjelent közleményében az ügynökség. Hozzáteszi: az ellenőrzések előrehaladtával minden olyan kedvezményezett felkerül az oldalra, amely nem felel meg az átláthatóság törvényi elvárásainak.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szeptember eleje óta több mint 46 ezer cégnek és civil szervezetnek küldte el az új átláthatósági nyilatkozatot. A kedvezményezettek felülvizsgálatának célja, hogy az NFÜ láthatóvá tegye, hogy az elmúlt években támogatásra jogosult cégek hol adóztak a támogatásokból megvalósított fejlesztések eredményeképp keletkezett jövedelem után.

A tulajdonosi szerkezetről szóló nyilatkozat kitöltésére a kedvezményezetteknek az átvételtől számítva nyolc napjuk volt. A szűkös időkorlát miatt az NFÜ többször is kiküldte az értesítést azoknak a projektgazdáknak, akik valamilyen oknál fogva még nem vették át a nyilatkozatot, és még nem küldték vissza azt.

Az NFÜ hangsúlyozza: a mulasztások esetében kivétel nélkül megindítja az elállási folyamatot, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy mindazok a cégek és egyéb szervezetek, amelyek nem tettek eleget a vállalt tájékoztatási kötelezettségüknek, elvesztik a korábban számukra megítélt támogatást.

Ilyen cégek a makói fő tevékenységként éttermi, mozgó vendéglátást végző Ti-Me-Da Mesi Korlátolt Felelősségű Társaság, a mezőgazdasági, erdészeti gép gyártására 3 millió forint törzstőkével alakult VGM MAGÉP Gépgyártó Kft., Z-SZERVÍZ Kft., a szerszámgyártással, fémszerkezet építéssel foglalkozó Igterm Kft., a Central Euro-Trans Kereskedelmi, Könyvelői és Fuvarozó Kft., az ügynöki nagykereskedelemre alakult, ám végrehajtás alatt álló HMD-Medical Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., valamint a saját tulajdonú ingatlan adásvételére létrejött, ám többszörös végrehajtás alatt álló Briliáns Hitel Pénzügyi Tanácsadó és Szolgáltató Kft.

Makói cégek az NFÜ listáján:

nfu.hu/atlathatosag


MH-MTI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest