Hírek

A Jobbik a makói kórházügyről


A kórház kulcsfontosságú kérdés Makó és környéke számára, ezért meg kell védeniük azt a makóiaknak – írta hírportálunknak küldött sajtóközleményében Kiss Attila országgyűlési képviselőjelölt. A Jobbik makói elnöke szerint a makói és a vásárhelyi intézmény összevonása hiba volt, úgy véli ez a makói intézmény hosszú távú elsorvadását fogja maga után vonni.

“Válaszolni kívánunk a helyi MSZP aláírásgyűjtési akciójára is. Egyszerre szomorú és felfoghatatlan, amit a kórház esetében művelnek. Tevékenységükből látszik, hogy az aláírásgyűjtés csak kampánytevékenység, hiszen kormányzásuk alatt szűnt meg a traumatológia, az orr-fül-gégészet az urológia és a szemészet a kórházban. Nem felejtjük el azt sem, hogy a Gyurcsány-kormány 2007-ben be akarta záratni az intézményt. Érdekes módon akkor nem volt ilyen hangos a helyi MSZP tiltakozása.

Sem Mágoriné országgyűlési képviselő, sem Buzás Péter polgármester nem tett meg mindent annak érdekében, hogy megvédje a makói kórházat. Az intézmény ma is veszélyben van, és sajnos a makóiaknak egyre kevesebb beleszólásuk van az intézmény sorsába” – foglalta össze a Jobbik véleményét Kiss Attila, a Jobbik makói elnöke.