Hírek

Óriási fúrót is hoztak az M43-as építéséhez


Már szépen látszik az épülő M42-as autósztráda töltése az autópálya jelenlegi, kettős körforgalomba torkolló vége, illetve a földeáki út átelleni oldalánál, sőt az arra autózók azt is láthatják, hogy erőteljes fölmunkál folynak a távolban, azaz a Nagylak felé haladó majdani pályán. Itt is töltést építenek, ez biztosítja majd a nyompálya alapját.
A napokban egy óriás fúrót is a helyszínre vittek. Ennek a segítségével viszik majd át a közműveket a földeáki út alatt, hogy ne kelljen a forgalmas utat felbontani.

Az óriási fúrógép. nem gyakran látni ilyet.

Az autósztráda, mely Makótól Nagylakig tartó szakasznak alapkövét idén április 11-ét tette le a földeáki csomópont közelében Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Mágori Józsefné, Makó és térsége országgyűlési képviselője, Dudik János, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója, valamint Varga Antal és Tóth László, a kivitelező Duna Aszfalt Kft. ügyvezetői.
A kormány a nyáron 10 milliárd forintot biztosított a sztráda építése meggyorsítása érdekében. A tervek szerint a 23,1 kilométernyi, a román határig tartó, szakasz jövő szeptemberre készül el.

MH