Makó

Kész is meg nem is a Hunyadi utca


Korom András – Makó

Nem valószínű, hogy még az idén kiülhetnek a verőfényben a makói Hunyadi utcaiak, vagy az épp arra sétálók, hiszen eddig nem telepítették az utca felújításának fontos részét, a beígért padokat. A kertészeti munkák is hátra vannak, aki megfordul a környéken – márpedig a rendkívül forgalmas utcán sokan megteszik – jól láthatja, hogy bár az út- és járdaburkolás befejeződött, a kertészet munkákkal még igencsak elmaradásban vannak.

A kertészeti munkák még hátra vannak.

A Hunyadi (és a Szép) utcák rendbetételét, júliusban kezdte meg a 200 milliós beruházást közbeszerzésen elnyert Colas Zrt. mely a végére ígérte az igencsak forgalmas, ám tragikusan rossz minőségű makói Hunyadi utca teljes felújítását.
Szeptember végére be is fejezték a munkálatok döntő többségét, igaz még október elején is dolgoztak: akkor a nemmegfelelő minőségben lerakott vörös téglás járda egy szakaszát szedték fel, hogy aztán ismét a helyére tegyék.

Az utca a lakótelepen átmenő szakaszán 41 új parkolót építettek, s a balesetveszélyes járdát is újjáépítették. Az ígéretek szerint a rossz állapotban lévő, ezért kivágott fák helyett 60 fát és cserjét ültetnek, és 30 pad szolgál majd pihenőhelyként. Ez utóbbiakból azonban még semmi sem látszik.

Az út minősége régen volt ilyen jó.

Ráadásként gyalogos átkelőket, forgalom elől elzárt területeket és gyalogos védősziget is kialakítottak – a közeledésbiztonság miatt, sőt az utcára története során először a gyalogátkelőhelyre figyelmeztető, sárgán villogó lámpa is került – a figyelmetlen járművezetők nagy megrökönyödésére.

A városházától megtudtuk, a kertészeti munkák befejezésének végső határideje november vége.