Makó

Ezüstéremmé nemesültek Makó tettei a fiatalokért


 Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter nyitotta meg a TÖOSZ Példát átadó pályázatának záró konferenciáját és döntőjét, melynek keretében a résztvevő önkormányzatok versengenek legjobb önkormányzati gyakorlatukkal. Hangsúlyozta: azt a kívánségét, hogy a konfliktusok és a versengés helyett az önkormányzatok és az állam viszonyát az együttműködés és a partnerség jellemezze. – Ugyan előfordulhat, hogy egy önkormányzat és a központi kormányzat pártpolitikai szempontból egymásnak konkurensei, előfordulhat, hogy egy önkormányzat képviselő-testületében más párttöbbség van, vagy a polgármestert más párt adja, mint a kormánypárt de az nem fordulhat elő, hogy az országot előre vivő ügyek megvitatásában ezek a pártpolitikai szempontok domináljanak.” – mondta.

A pályázó önkormányzatok vezetői a konferencián, köztük Buzás Péter. Fotó: toosz.hu

Makó évek óta sokat tesz a fiatalokért, 13 éve működik a városi diákönkormányzat, létezik városi ifjúsági klub. Az újszülöttek bébikötvényt kapnak a városról, melynek jó a kapcsolata a rendőrséggel, a pedagógusokkal és a szülőkkel, köszönhetően a Biztonságos Makóért valamint a Hogyan védjük meg gyermekeinket programoknak. Az újszülötteknek pedig 13 éve névre szóló fákat ültetnek, s a megújult Makó hazavárja a fiatalokat.

Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke a makói pályázatból a rendőrséggel való partnerséget emelte ki, amely során szép szóval készítik fel a fiatalokat a veszélyes helyzetekkel való találkozásra.