Makó

Székelykeresztúron látható a makói Galamb József kiállítás


Vasárnap délben nyitotta meg a Galamb József, Henry Ford és a T-modell című kiállítást a székelykeresztúri Molnár István Múzeumban Halmágyi Pál nyugalmazott makói múzeumigazgató és  Benyovszki Lajos, a székelykeresztúri múzeum igazgatója. A kiállítás november közepéig látható.

Benyovszki Lajos és Halmágyi Pál nyitották meg a makói Galamb kiállítást.

Mint arról már beszámoltunk a kiállítás lengyel nyelvű változatát az idén nyáron nagy sikerrel mutatták be előbb Makó lengyel testvérvárosában Jasloban, majd a Varsói Közlekedési Múzeumban is, ahol az vendéglátók azt kérték, hogy a turistaszezon végéig maradjon is ott az anyag, csak ezt követően induljon vándorkiállításra.

A tárlat anyagát összeállító makói Múzeumért Alapítvány mindeközben elkészíttette a kiállítás még egy – immár magyar nyelvű – változatát is, hogy azt eljutttassa a határon túli magyar területekre. A tárlat került az erdélyi székelykeresztúri Molnár István Múzeumba.
A 20. század autójának választott Ford T-modell azaz a “Bádog Böske” és tervezője Galamb József így viszi el Makó városának jó hírét  szerte Európába.

Az érdeklődő székelykeresztúriak.

MH