Hírek

Ízig-vérig makói a makói kórház új orvosigazgatója


Kallai Árpád, a makói és vásárhelyi kórházak főigazgatója ma délutáni sajtótájékoztatóján elmondta, bár 9 éve intézményvezető, de azt tapasztalta, hogy az egészségpolitika csak az utóbbi években van az egészségügyért, s áll egyre inkább a kórházak oldalán. Így van ez a makói kórház esetében is, amit jól mutat az elnyert 500 milliós fejlesztési támogatás is.
Arra a kérdésünkre, hogy mit szól, hogy a kórházintegráció ellen aláírásgyűjtést indult a városban, azt mondta, hogy az a politika feladata, az övé pedig a kórház működtetése, fejlesztése a makói és a térségbeli betegek érdekében.

Dr. Nagy Jenő orvosigazgató és Kallai Árpád főigazgató.

Kallai Árpád bemutatta dr. Nagy Jenőt, a makói kórház frissen kinevezett orvosigazgatóját. Dr. Nagy Jenő 1964-ben született Makón, itt végezte általános iskoláit, a József Attila Gimnáziumban érettségizett. 1989-ben a szegedi Szent Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen szerzett orvosi diplomát, s azonnal a makói kórház intenzív osztályán kezdett dolgozni. 1993-ban szakvizsgázott anaszteziológiából, majd 1998-ban tett szakvizsgát kardiológiából, s a következő évtől vezeti a szakellátást.
– Három gyermekem van, az egyik egyetemista, a másik kettő pedig itt Makón jár iskolába – tette hozzá az új makói orvosigazgató.

MH