Hírek

Világbajnoki negyedikek is voltak már a makói mazsorettek


Bojtor Boglárka – Makó

Az egyesület 1995-ben jött létre, de az első csoport már 1993-ban megalakult. Az alapítás jubileumát ünnepelték az idén, nemzetközi meghívásos versenyt is tartottak ennek apropójából. Többek között Szerbiából és Romániából is érkeztek csoportok. Nyáron pedig nemzetközi edzőtábort is tartanak. Ilyenkor a munka mellett a szórakozásra és a csapatépítésre is van idő.

Látványos elemekkel tarkítják gyakorlataikat.

– Az idei egy hetes tábor alatt voltunk a Kalandparkban, ahol a lányok barátságot kötöttek a románokkal. Már most mondták, hogy remélik jövőre is megtartjuk a tábort, mert ők biztosan jönnek – mondta Baloghné Vass Katalin, az egyesület elnöke és művészeti vezetője. – Az itthon kötött barátságokat a nyár végi prágai világbajnokságon is kamatoztattuk. Amikor a lányaink a színpadra léptek, ujjongás tört ki a nézőtéren, csodálkoztunk, hogy a kis szurkolótáborunknak ekkora hangja van – folytatta. Majd hozzátette, hogy – nagy meglepetésükre – a román táncosok szurkoltak a makóiaknak, így nem ellenfélként tekintettek rájuk.

Az egyesületben jelenleg negyven körül mozog a táncosok száma. Makó mellett Kiszomboron és Földeákon is vannak próbáik. Katalin három korcsoporttal dolgozik, a legfiatalabb 5 éves, a rangidősek pedig 18 évesek. A koreográfiák összerakásában már a nagylányok is gőzerővel besegítenek. Ők ugyanis fogékonyabbak az újításokra, modernebb dolgokra. Folyamatosan figyelik a versenytársakat, így építő ötleteket adnak tanáruknak.

Sok versenyen értek már el szép eredményeket.

A mazsorettről mindenkinek egyből a botforgató lányok jutnak eszébe, ez azonban sokkal többet foglal magába. Jó ideje használnak pom-pomot, és a koreográfiákat moderntáncos elemekkel kombinálják, egyre több akrobatikát is beleraknak, hogy még látványosabb legyen az előadásuk. További eszközeik még a kalap, zászló, sétapálca, sőt már szalagos koreográfiájuk is volt.

A Makói Majorette Egyesület táncosai rengeteg fesztiválon, versenyen, városi rendezvényen vesznek részt. Eddig legjobb elért eredményeik a nyár végi prágai világversenyen elért negyedik, ötödik, hatodik helyezés. Emellett hazai versenyeken is jól teljesítenek, számos magyar bajnokságon értek el második, harmadik, negyedik helyezéseket. Következő megmérettetésük novemberben lesz Aradon.

További képeink: