Makó

Simogató receptek a mulandóság ellen


Bojtor Boglárka – Makó

A tehetséges festő is csak kitartó, hosszú tanulással juthat el tudása legmagasabb fokára. Ekkor mindegy mit hoz elébe az élet, képpé formálja a pillanatokat – hangsúlyozta korábbi tanítványa Boldizsár Gábor tegnap esti kiállításnyitóján Pataki Ferenc festő- és grafikusművész, aki külön megtiszteltetésnek érezte, hogy ő nyithatja meg egykori tanítványa tárlatát.

– Gábornak inspiráló lehet bármi, egy érdekes táj, egy kedves modell vagy akár egy pocsolya csillogó felszíne, ha ezt sikerül harmonikus egységbe foglalni, az boldogság, ez persze ritkán sikerül – mondta Pataki Ferenc.

A kiállítás 24 képe valódi recept a mulandóság ellen, az összes teli van élettel, látványuk simogató. Itt nem érvényes az a mondás, hogy a festményeket három méter távolságból kell csodálni, megérdemlik, hogy közelebb lépjen hozzájuk a néző, és megcsodálja a finom részletességet. A művész akár egy lepusztult tájat is egyensúlyba hoz a valódi szépséggel. Átemeli és meghosszabbítja a mulandó pillanatokat a festészet maradandó világába.

A kiállítás, képekben: